Как печем

Как печем нашето кафе

От 2005 г. печем специални кафета от цял свят в нашата собствена пекарна в Шварценберг, в средата на красивия Брегенцервалд. Ние печем бавно, като използваме така наречения процес на “ароматно печене”, което позволява на зърната да развият своя пълен вкусов потенциал и аромат по особено деликатен начин и след това са изключително нежни за небцето и стомаха.

Кафето е една от най-ароматните храни в света и затова изисква прецизност, търпение и опит по време на печенето. Нашият метод – бавно барабанно печене – позволява на вкусовете да се разгърнат напълно. В зависимост от желания профил на кафето, процесът продължава между 12 и 20 минути, след което зърната се охлаждат бързо, за да се запазят най-фините им вкусови характеристики. Ние печем при ниска температура, но за по-дълго време. Това дава възможност на богатия вкусов профил да се разгърне напълно, като се съхраняват фините плодови киселини, а нежеланите горчиви нотки и вредни вещества се свеждат до минимум. Освен това, този метод е щадящ за кафе машините – фините люспи на зърната абсорбират отделените масла, което намалява износването на мелачките и предотвратява запушването им.

За да гарантираме оптимална свежест, нашето кафе се опакова в специални ароматозащитни пакети с еднопосочни клапани. Те позволяват на кафето да освобождава естествените си газове, без да пропуска външни миризми, запазвайки аромата и качеството му до последната чаша.

Amann Kaffee EOOD, Брезовско шосе 137, 4000 Пловдив
Amann Кафе
Преглед на поверителността

За да осигурим най-добрите изживявания, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции.