
Как печем нашето кафе
От 2005 г. печем специални кафета от цял свят в нашата собствена пекарна в Шварценберг, в сърцето на красивия Брегенцервалд.
Ние печем бавно, използвайки така наречения процес на “ароматно печене”.
Този метод позволява на зърната да развият пълния си вкусов потенциал и аромат по деликатен начин.
Резултатът е ароматно кафе, което е изключително нежно към небцето и стомаха.
Кафето е една от най-ароматните храни в света.
Затова печенето изисква прецизност, търпение и дългогодишен опит.
Нашият метод – бавно барабанно печене – дава възможност на вкусовете да се разгърнат напълно.
В зависимост от желания профил, процесът продължава между 12 и 20 минути.
След това зърната се охлаждат бързо, за да се запазят най-фините вкусови характеристики.
Печем при по-ниска температура, но за по-дълго време.
Това позволява богатият вкусов профил да се развие изцяло, като се запазват плодовите киселини.
Нежеланите горчиви нотки и вредни вещества се свеждат до минимум.
Освен това, този метод е щадящ за кафе машините.
Фините люспи на зърната абсорбират отделените масла, което намалява износването на мелачките и предотвратява запушването им.
За да гарантираме оптимална свежест, опаковаме кафето в специални ароматозащитни пакети с еднопосочни клапани.
Те позволяват на кафето да освобождава естествените си газове, без да пропускат външни миризми и запазват кафето ароматно максимално дълго.



