
Как печем нашето кафе
От 2005 г. печем специални кафета от цял свят в нашата собствена пекарна в Шварценберг, в средата на красивия Брегенцервалд. Ние печем бавно, като използваме така наречения процес на „ароматно печене“, което позволява на зърната да развият своя пълен вкусов потенциал и аромат по особено деликатен начин и след това са изключително нежни за небцето и стомаха.
Кафето е една от най-ароматните храни в света и затова изисква прецизност, търпение и опит по време на печенето. Нашият метод – бавно барабанно печене – позволява на вкусовете да се разгърнат напълно. В зависимост от желания профил на кафето, процесът продължава между 12 и 20 минути, след което зърната се охлаждат бързо, за да се запазят най-фините им вкусови характеристики. Ние печем при ниска температура, но за по-дълго време. Това дава възможност на богатия вкусов профил да се разгърне напълно, като се съхраняват фините плодови киселини, а нежеланите горчиви нотки и вредни вещества се свеждат до минимум. Освен това, този метод е щадящ за кафе машините – фините люспи на зърната абсорбират отделените масла, което намалява износването на мелачките и предотвратява запушването им.
За да гарантираме оптимална свежест, нашето кафе се опакова в специални ароматозащитни пакети с еднопосочни клапани. Те позволяват на кафето да освобождава естествените си газове, без да пропуска външни миризми, запазвайки аромата и качеството му до последната чаша.

