Coffee of the month

Amann Kaffee ESTATE

LA CLAUDINA COLUMBIA

61,20 лв.

LA CLAUDINA

WASHED, Колумбия

La Claudina идва от най-добрите плантации в Колумбия, разположени на 1320 – 1870 м надморска височина, в региона Антиокия. Фермата се управлява от Хуан Салдарияга, който комбинира традиционни и иновативни методи, за да гарантира изключително качество. Ние следим целия процес – от отглеждането и климата до ръчното бране, сортиране и обработка на зърната.

Кафето La Claudina е 100% Арабика (Castillo, Bourbon, Caturra) и преминава мокър (washed) процес на обработка. La Claudina има плътен и приятен плодов вкус с мека киселинност и изразена сладост.

Антиокия е един от най-големите и традиционни региони за производство на кафе в Колумбия. Исторически, кафетата от Антиокия са известни с тежко тяло, шоколадови и ядкови нотки, но новото поколение фермери – включително Хуан Салдарияга – променят този имидж чрез иновации и експерименти.

Благодарение на разнообразния терен и микроклимата, кафетата от Антиокия показват по-комплексни вкусови профили, с подчертана плодова киселинност и сладост. Основните предизвикателства в региона са високата влажност и контрола на сушенето, което прави работата на фермерите още по-важна за запазване на качеството.

Land: Колумбия

Region: Ciudad Bolivar, Antioquia, Medellin

Height: 1.320–1.870 m

Farmer: Family Saldarriaga

Нашето кафе:

Благодарение на средното ниво на изпичане, получаваме чудесно кафе за еспресо и капучино. С нотки на цитруси, тропически плодове и карамел, а финалът е мек и дълготраен.

Variety: Castillo, Bourbon, Caturra

Process: washed

Taste Profile: Citrus,
Caramel.

Amann Kaffee EOOD, Брезовско шосе 137, 4000 Пловдив
Amann Кафе
Преглед на поверителността

За да осигурим най-добрите изживявания, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции.