Coffee of the month

Amann Kaffee Single Origin

Guatemala

27.62 лв.

La Cascada

Гватемала

Фермата Flor del Rosario, разположена в района на Сан Кристобал Верапаз, Гватемала, е основана от германския инженер Хорст Шпицке през 1988 г. Първоначално закупена с намерение за отглеждане на добитък, стръмният терен се оказва неподходящ за тази цел, което насочва Шпицке към отглеждането на кафе. Със своята инженерна прецизност и страст към детайла, той създава плантация, която днес се простира върху 550 хектара, от които 150 са засадени с кафеени растения, а останалата част е запазена като естествена гора.

Фермата е дом на богато биоразнообразие, включително орхидеи, кардамон и Monja Blanca — националното цвете на Гватемала. В сърцето на имота се намира впечатляващ 100-метров водопад, който не само придава името на кафето La Cascada, но и осигурява естествено напояване за растенията.

Кафето, отглеждано във Flor del Rosario, се характеризира с изключително качество. Сортовете Арабика, като Bourbon и Catuai, се отглеждат на надморска височина между 1300 и 1600 метра. Поради мъгливия климат в региона Кобан, зърната се сушат два дни на бетонова тераса, след което се доизсушават машинно, за да се гарантира оптимално качество.

Вкусът на La Cascada се отличава с нотки на шоколад и карамел, ярка цитрусова киселинност и пълно, балансирано тяло. Това кафе е признато за едно от най-добрите в региона и е предпочитано от ценителите на специалните кафета.

Историята на Flor del Rosario и страстта на Хорст Шпицке към кафето превръщат La Cascada в изключително изживяване за всеки, който търси автентичен вкус и високо качество.

Amann Kaffee EOOD, Брезовско шосе 137, 4000 Пловдив
Amann Кафе
Преглед на поверителността

За да осигурим най-добрите изживявания, ние използваме технологии като бисквитки за съхраняване и/или достъп до информация за устройството. Съгласието с тези технологии ще ни позволи да обработваме данни като поведение при сърфиране или уникални идентификатори на този сайт. Несъгласието или оттеглянето на съгласието може да повлияе неблагоприятно на определени характеристики и функции.